Openingstijden zijn aan het laden...

0297-327969

FAQs

Bekijk hieronder al onze nieuws artikelen

Zitten er schadelijke bijwerkingen aan de Myobrace behandeling?

Er zijn geen schadelijke gevolgen van een Myobrace® behandeling gemeld. De spiertrainers die worden gebruikt, zijn flexibel en oefenen een niet-permanente lichte druk uit die helpt om de spieren en manier van ademhalen te hertrainen. Neem bij problemen die worden ervaren tijdens de behandeling contact op met uw behandelend tandarts.

Meer lezen »

Heeft mijn kind na de behandeling nog steeds een beugel nodig?

De pre-orthodontische behandeling met Myobrace® draagt bij aan de natuurlijke groei van de tanden en kaken van uw kind, om ruimte te bieden aan het permanente gebit. De behandeling is gericht op het bereiken van natuurlijke uitlijning van de tanden in harmonie met het lichaam. Beugels worden soms voor korte tijd aan het einde van de behandeling gebruikt als er perfecte kaarsrechte tanden gewenst

Meer lezen »

Is de behandeling pijnlijk?

Nee. Tijdens de eerste paar dagen kan er echter enige gevoeligheid optreden. Maar na de eerste paar behandeldagen zou deze gevoeligheid moeten verdwijnen. Ook kan er bij kinderen het gevoel van loszittende tanden worden ervaren.

Meer lezen »

Hoe lang duurt het maken van een kroon of brug?

De duur van de behandeling hangt van meerdere factoren af. Meestal bestaat de behandeling uit 2 afspraken. De eerste zitting wordt gebruikt om de voorbereiding te doen, bij een brug is dit zeker 90 minuten, hierbij worden de tanden of kiezen klaargemaakt. Er wordt eventueel een nieuwe opbouw gemaakt, er wordt omslepen en daarna volgt de afdruk. Deze zitting gaat u vaak naar huis

Meer lezen »

Welke beugel krijg ik dan?

Welk soort beugel bij u of uw kind van toepassing zal zijn bespreekt de orthodontist met u. Dit hangt van vele factoren af en kan alleen met zekerheid, na onderzoek, worden gecommuniceerd. Denk hierbij aan een scan of afdruk van de tanden en kiezen, röntgenfoto’s en lichtfoto’s.

Meer lezen »