Openingstijden zijn aan het laden...

0297-327969

Over de behandeling 'Kindertandarts'

In onze praktijk zijn alle kinderen welkom.
Over het algemeen kunnen wij zelf behandelplannen opstellen en uitwerken bij kinderen. Echter soms is een kind erg angstig of de behandeling zo uitgebreid bij een jong kind dat we er soms voor kiezen door te verwijzen naar een kindertandarts. Wij doen dit altijd in overleg met ouders/verzorgers en hebben het beste met het kind voor.

Wij hebben een fijne samenwerking met kindertandartsen in de regio.
Een steeds meer geziene behandeling bij kinderen zijn de roestvrijstalen (‘zilveren’) kroontjes, deze behandeling voeren wij ook uit in de praktijk. Wij beschikken over de kennis en de middelen om deze behandelmethode goed toe te kunnen passen in onze praktijk.

prinsessenkies+piratenkies+zilver+hall-techniek+caries+gaatje+minimaal invasief

Op dit moment is de richtlijn, dat u uw kindje bij het krijgen van het eerste tandje, mee brengt naar de praktijk wanneer u op de periodieke controle komt. Dit zal ongeveer met 6 maanden zijn. Uw kindje went zo aan de tandheelkundige setting: de kleuren, geuren en witte pakken, enzovoort. Wij kunnen u ondersteunen bij het poetsen van de tandjes maar ook voorzien van dieetadvies, want de beste therapie is beter voorkomen dan genezen.

Veelgestelde vragen over Kindertandarts

  • Kunnen uw kinderen ook bij Tandartspraktijk Rijsenhout terecht?
    Uiteraard, iedereen is welkom bij onze praktijk. Schrijf u nu in als patiënt.
  • Kunnen jullie ook gaatjes behandelen bij kinderen?
    Ja, wij hebben veel ervaring met kinderen en zijn erg gericht op preventieve zorg in onze praktijk. Mocht behandeling nodig is benaderen we het kind op niveau en nemen we extra tijd.
  • Wordt tandheelkundige zorg voor kinderen vergoed?
    Ja kinderen krijgen vergoeding vanuit de basisverzekering dus aarzel niet om langs te komen.

Tarieven

De prijs van een controle varieert. Aan de hand van het behandelplan en codes kunnen wij u een schatting geven van de kosten. De tarievenlijst is opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.
Voor kinderen onder de 18 jaar worden de kosten van de behandeling worden meestal volledig vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

0

Meer uitleg over onze tarieven kunt u vinden op onze ’tarieven’ pagina.

Tandartsen

tandarts-charlotte-heijden-burger

Charlotte van der Heijden-Burger

Als dochter van een tandarts met praktijk aan huis in Leidschendam, is de tandheelkunde nooit onbekend terrein geweest. Echter had ik vroeger nooit gedacht zelf ...

tandarts-angelica-van-schuilenburg

Angelica van Schuilenburg

Afgestudeerd in 2009 aan de ACTA te Amsterdam en sindsdien werkzaam geweest bij mevrouw Warnars-Heijboer in Rijsenhout en van 2009-2017 bij tandartspraktijk Smidsvuur in ...

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon om een afspraak te maken of een behandeling te bespreken.