Openingstijden zijn aan het laden...

0297-327969

Clear Correct® bitje (aligner)

Over de behandeling 'Clear Correct® bitje (aligner)'

Onzichtbare beugel behandeling

In 2024 zijn wij gestart met beugel behandelingen van Clear Correct ®.

Close-up van een persoon die ClearCorrect-aligners over zijn tanden plaatst, met het ClearCorrect-logo en een afbeelding van de aligner tray.
ClearCorrect aligners in gebruik om tanden recht te zetten.

De onzichtbare beugel behandeling is voor iedereen die op zoek is naar een onzichtbare manier om het gebit rechter te maken. De onzichtbare beugel bestaat uit een reeks van dunne, transparante bitjes (aligners) die speciaal voor u op maat gemaakt worden. De stand van het gebit wordt aangepast door de reeks van aligners te dragen, deze bitjes laten de tanden geleidelijk in de juiste positie schuiven. Op deze manier wordt uw gebit gecorrigeerd. Elke nieuwe ‘invisible beugel’ brengt u dichterbij uw mooie glimlach’.

Of behandeling mogelijk is, hangt vooral af van de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees, het omgevende bot en weefsel. Dit kan de tandarts voor u beoordelen.

Voor- en nadelen van een onzichtbare beugel

  • Het grote voordeel is dat de onzichtbare beugel ook uit kan. De onzichtbare beugel kan gemakkelijk uitgenomen worden met eten, drinken, tanden poetsen en interdentale reiniging. Ook is een doorzichtige beugel goed te reinigen doordat de beugel uitneembaar is.
  • Een nadeel van de doorzichtige beugel is dat niet alle tandafwijkingen te behandelen zijn met deze beugel. De beugel is voornamelijk geschikt voor het oplossen van kleinere afwijkingen.

Goed om vooraf te realiseren

Voor optimaal resultaat is het aan te raden om de doorzichtige beugel 22 uur per dag te dragen. 

Op uw tanden kunnen blokjes composiet geplakt worden (‘attachments’ of ‘engagers’ genaamd) om extra druk te verkrijgen. Deze worden na de behandeling weer verwijderd. 

Ook kan het nodig zijn dat er voor de behandeling ‘gesliced’ wordt aan het glazuur. Er wordt dan iets van uw tandglazuur opgeofferd om ruimte te maken, dit uiteraard zeer beperkt om schade aan tanden of kiezen te beperken.

Na de behandeling zullen wij u adviseren om een nachtbeugel te dragen om de situatie te behouden zoals deze op dat moment is. 

 

Over de Clear Correct® behandeling

Behandelduur

De behandelingsduur en het aantal bitjes zijn afhankelijk van uw beginsituatie en het gewenste eindresultaat. Naar aanleiding van een gebitscan kunnen wij een schatting van de behandelduur geven.

Hoe gaan we te werk

  1. We plannen een intake van uw gebit. Deze zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen, voor de scan, de lichtfoto’s en de intake/consult. Hierbij nemen we de tijd om uw wens en vragen door te nemen.
  2. Na 3 weken komt u terug voor het bespreken van het plan, op basis hiervan kunnen wij u ook een begroting geven voor het orthodontische behandelplan. Deze 2 eerste afspraken samen komen qua kosten rond de €100/150 uit.
  3. Indien u akkoord bent gaan we daarna de ClearCorrect aligners voor u bestellen en kan de behandeling beginnen.
Voor- en na-afbeeldingen van ClearCorrect-behandelingen, met verschillende patiënten die hun tanden hebben rechtgezet.
Voor- en na-afbeeldingen die de resultaten van ClearCorrect-behandelingen tonen.

Veelgestelde vragen over Clear Correct® bitje (aligner)

Tarieven

De tarieven voor tandheelkundige zorg worden landelijk door de overheid vastgesteld. Alle tandartspraktijken zijn verplicht om zich aan deze tarieven te houden. De tarieven van onzichtbare beugels zijn vergelijkbaar met de tarieven voor reguliere beugels. De exacte kosten zijn afhankelijk van de duur en de complexiteit van de behandeling.

Net als de reguliere beugels wordt ook een doorzichtige beugel zoals deze van ClearCorrect niet vergoed door de basisverzekering. Mogelijk komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit uw aanvullende tandartsverzekering. Het is aan te raden om voorafgaand aan de behandeling bij uw zorgverzekeraar de polisvoorwaarden te raadplegen.

Meer uitleg over onze tarieven kunt u vinden op onze ’tarieven’ pagina.

Tandartsen

tandarts-charlotte-heijden-burger

Charlotte van der Heijden-Burger

Als dochter van een tandarts met praktijk aan huis in Leidschendam, is de tandheelkunde nooit onbekend terrein geweest. Echter had ik vroeger nooit gedacht zelf ...

tandarts-angelica-van-schuilenburg

Angelica van Schuilenburg

Afgestudeerd in 2009 aan de ACTA te Amsterdam en sindsdien werkzaam geweest bij mevrouw Warnars-Heijboer in Rijsenhout en van 2009-2017 bij tandartspraktijk Smidsvuur in ...

Clear Correct® bitje (aligner)

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon om een afspraak te maken of een behandeling te bespreken.