Openingstijden zijn aan het laden...

Over de behandeling 'Verdoving'

Een behandeling bij de tandarts hoeft geen pijn te doen. Met behulp van plaatselijke verdoving kan tijdelijk de werking van een zenuw geblokkeerd worden en daardoor wordt gevoel weggenomen.
Wij gebruiken in de praktijk verdovingsvloeistof met of zonder adrenaline. Dit is een vaatvernauwende stof. De verdovingsvloeistof wordt aangebracht met een injectienaald. Ten alle tijden proberen we ervoor te zorgen dat u de prik zo min mogelijk voelt. De verdoving zal na ongeveer anderhalf uur tot enkele uren na de behandeling uitwerken.

Indien wenselijk kunnen we door middel van oppervlakteanesthesie (‘verdovingszalf’) het gebied voor te verdoven.

 

Naast de conventionele manier van verdoven kunnen we in onze praktijk ook verdovingen zetten met de QuickSleeper, een innovatie in de Nederlandse tandheelkunde die het verdoven voor u een stuk prettiger maakt. De voordelen:

  • veel minder gevoelig om de verdoving te zetten
  • veel effectiever
  • geen verdoofde tong, lip of wang

 

Eerst wordt met een speciale naald voorverdoofd. Deze naald heeft een specifieke vorm die ervoor zorgt dat u zo min mogelijk voelt van de voorverdoving. Vervolgens zorgt de computergestuurde injectiesnelheid ervoor dat er geen druk opgebouwd wordt (druk is normaal wat pijn veroorzaakt). De vloeistof wordt vervolgens heel dicht bij de wortelpunt geïnjecteerd (daardoor is de verdoving veel effectiever en worden de tong, lip en wang niet meeverdoofd). De verdoving werkt ook direct, dus er hoeft niet gewacht of bijverdoofd te worden.

Veelgestelde vragen over Verdoving

  • Is een verdoving altijd veilig?
    De kans dat er bij het toepassen van een lokale verdoving bijwerkingen optreden, is erg klein. Wanneer er toch onvoorziene bijwerkingen optreden weet de tandarts passende maatregelen te nemen en zal het vastgelegd worden in het patiëntendossier. Het is aan te raden om voorafgaand aan de verdoving uw medicijngebruik of een eventuele zwangerschap met uw tandarts te bespreken.
  • Is een verdoving altijd nodig?
    Of een verdoving nodig is, is afhankelijk van de behandeling en de patiënt. Voor het vullen van een tand of kies is het niet altijd nodig om te verdoven, omdat het gaatje wellicht niet zo diep is of uw pijngrens hoog. Wilt u perse een verdoving dan is dat uiteraard mogelijk. Geef dit aan bij uw tandarts.

Tarieven

Voor kinderen onder de 18 jaar worden de kosten van de behandeling volledig vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

De tarievenlijst is opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

CodeBehandelingTarief indicatie*
A10Geleidings, infiltratie- en/of intraligamentaite verdoving€15,07
A15Oppervlakteverdoving€7,84

Meer uitleg over onze tarieven kunt u vinden op onze ’tarieven’ pagina.

Tandartsen

tandarts-charlotte-heijden-burger

Charlotte van der Heijden-Burger

Als dochter van een tandarts met praktijk aan huis in Leidschendam, is de tandheelkunde nooit onbekend terrein geweest. Echter had ik vroeger nooit gedacht zelf ...

tandarts-angelica-van-schuilenburg

Angelica van Schuilenburg

Afgestudeerd in 2009 aan de ACTA te Amsterdam en sindsdien werkzaam geweest bij mevrouw Warnars-Heijboer in Rijsenhout en van 2009-2017 bij tandartspraktijk Smidsvuur in ...

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via de e-mail of telefoon om een afspraak te maken of een behandeling te bespreken.